Limburgse acts vallen in prijzen bij Kunstbende

De winnaars van het Kunstbende Young Creators Festival 2023. © Marcel Krijgsman
Meerdere Limburgse acts zijn zaterdagavond in de prijzen gevallen bij het Kunstbende Young Creators Festival.
Zo ging de eerste prijs in de categorie Taal naar de Roermondse Lena Claessen van 18 jaar. Ze won met haar gedicht 'Handleiding voor een confrontatie met schemer'. "Ik was zelf ook verbaasd, de jury was heel enthousiast", vertelt de Roermondse. Als prijs mag ze optreden bij het Wintertuinfestival in Nijmegen. Een festival dat in het teken staat van literatuur. "Ik heb er veel zin in. Ook om nieuwe dingen te maken."

Vier prijzen

De tweede prijs in de categorie Theater gunde de jury aan Sophie Heuts en Gertjan Lahaye uit Meerssen. Ook DJ Stanley Redex (Stan Rademakers uit Kerkrade) en Content Creator Bas Opgenoorth uit Elsloo vielen in de prijzen. Kunstbende Limburg schrijft online dat alle Limburgse acts 'mega trots mogen zijn' op wat ze tijdens het festival neer hebben gezet.

Kunstbende Young Creators Festival

Tijdens het Kunstbende Young Creators Festival treden jongeren uit heel Nederland op in de leeftijd 13 tot en met 19 jaar. De finalisten strijden om een talentontwikkelingstraject en een plek op een landelijk bekend festival of in een museum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!