Dit zijn de drie presentatoren van het Regio Songfestival

Riks Ozinga, Stefania en Bernadette Keizer presenteren het Regio Songfestival in Utrecht. © Chantal Antonides en Jasper Witte
De Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis is één van de drie presentatoren van het Regio Songfestival, op zaterdag 4 november in Utrecht.
Ze zal samen met RTV Utrecht-verslaggevers Riks Ozinga en Bernadette Keizer het muziekspektakel door goede banen leiden.

Finale

In de finale van het Regio Songfestival staat de regio letterlijk centraal: elke provincie wordt door een artiest of groep vertegenwoordigd en zingt live een eigen nummer. De show wordt door alle regionale omroepen uitgezonden, en is ook te volgen op YouTube en social media. Eén provincie wint uiteindelijk de eerste editie en mag het jaar daarna de tweede editie organiseren.
Zelf heeft Stefania, die in Utrecht woont, deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival in 2021. Daar eindigde de zangeres, die Griekenland vertegenwoordigde, uiteindelijk als tiende.

Limburgse inzending

Namens Limburg doet dit jaar de 24-jarige zangeres Emmy Ackermans uit Maastricht mee met het liedje 't Letste rundje. Begin september won ze de Limburgse finale: in het L1-radioprogramma Hithappen werd het 8 september live bekendgemaakt. "Ik vind het fantastisch, ik hoop dat dit een soort van doorbraak is."
Het Regio Songfestival, met Emmy als Limburgse inzending, is 4 november te zien op L1 TV vanaf 20:30 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!