Numidia over Songfestival: 'Dit jaar of anders volgend jaar'

Numidia is geboren en getogen in Venlo, maar woont inmiddels in Almere. © Spec
De Marokkaans-Nederlandse zangeres Numidia uit Venlo heeft een nieuw doel: deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.
De 23-jarige, die momenteel ook te zien is in het NPO-programma Beste Zangers, is al van jongs af aan fan van het Europese muziekspektakel.

Songfestival

"Toen ik nog jong was en in Venlo woonde, gingen we met alle kinderen in de buurt bij iemand thuis kijken. Het was een soort finale van het WK-voetbal voor ons. We hadden veel verschillende soorten culturen bij ons in de wijk, Turken, Bulgaren, Albanezen. Die landen doen natuurlijk ook allemaal mee: dus we gingen er een competitie van maken", vertelt Numidia. "Dat is er altijd ingebleven." De Venlose wil dan ook graag haar eigen liedje insturen: "En als het dit jaar niet lukt, dan probeer ik het volgend jaar weer."

Beste Zangers

Momenteel maakt Numidia ook veel furore met haar deelname aan het populaire programma Beste Zangers. Haar eigen vertolking van de hit Arcade, van Songfestivalwinnaar Duncan Laurence, is na drie dagen bijna 250.000 keer beluisterd op YouTube. "Ik word overspoeld met lieve reacties. Ik moet het nog even laten bezinken, het is allemaal best wel hectisch."
De zangeres kan inmiddels niet meer overal 'normaal' over straat lopen. "Op sommige plekken wel, en op sommige plekken niet. Eigenlijk ben ik nog niet echt op plekken geweest waar het heel druk is, ik ben nu vooral veel onderweg en met werk bezig. Al vind ik het wel leuk als mensen me aanspreken."
Tekst gaat verder onder de video:

Limburg

Hoewel Numidia inmiddels in de Randstad woont, komt ze nog geregeld naar het zuiden, om haar ouders in Venlo te bezoeken. "Ik mis de cultuur van Limburg heel erg. Als ik weer bij m'n ouders ben, dan is dat wel écht thuis. Ik mis de vastelaovend, de gekkigheid."
Wat toekomstplannen betreft, laat ze vooral alles even bezinken. Al laat ze wel weten dat er nieuwe muziek aankomt: "We gaan lekker knallen, er komen weer nieuwe shows aan, met nieuwe en vette muziek."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!