Nominaties Gouden Kalf bekend: deze Limburgers maken kans

Joes Brauers uit Bocholtz op het Nederlands Film Festival © ANP
Tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg in Utrecht zijn zondag de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Limburgse namen waren goed vertegenwoordigd en haalden een aantal nominaties binnen.
De uitreiking van de prijzen is op vrijdag 29 september tijdens het EY Gouden Kalveren Gala.

Dramaserie

In de categorie Dramaserie maakt de serie 'De droom van de jeugd', met in één van de hoofdrollen acteur Joes Brauers uit Bocholtz, kans op een Gouden Kalf.
Een nominatie in de categorie Beste Hoofdrol Dramaserie hebben twee door Limburgse geschreven stukken binnen weten te slepen. Perla Vita Beerens maakte met zowel webserie 'En nu ben ik verliefd' als wraakdrama 'SiHAME' kans in deze categorie. SiHAME is daadwerkelijk genomineerd.
Ook de door Eva Crutzen uit Maastricht geschreven en geregisseerde komische dramaserie 'Bodem' zit in de strijd om de prijs.
Regisseur Theu Boermans uit Venlo maakt kans in de categorieën Beste film en Beste regie met zijn film Zee van Tijd. De film is ook genomineerd in drie andere categorieën: Beste camera, Beste Sound Design en Beste muziek.

Toen ik je zag

In de categorie Beste muziek zijn Jorrit Kleijnen en Jacob Meijer genomineerd met de film Toen ik je zag. Kleijnen komt uit Kerkrade. Hij is ook componist en oprichter van de band HEAVN. Toen ik je zag is een film van regisseur Ben Verbong uit Tegelen.

De man uit Rome

Nog een kanshebber in verschillende categorieën was 'De man uit Rome' van regisseur Jaap van Heusden, die een film maakte over het huilende Mariabeeld in 1995 in Brunssum. In de categorieën Best Production Design, Best Sound Design, Beste Muziek én Beste Montage staat de door Van Heusden geregisseerde film op de lijst van nominaties.

Gouden Kalf

Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival, in navolging van de Gouden Beer, de Gouden Palm en de Gouden Leeuw. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!