Kerkrade wil door met zomerfestival Klankstad Klassiek

Klankstad Klassiek. © Parkstad Limburg Theater
Het festival Klankstad Klassiek in Kerkrade lijkt een blijvertje. Afgelopen augustus werd het eendaagse festival voor de eerste keer gehouden. De gemeente Kerkrade heeft nu subsidie van 25.000 euro toegezegd, zodat het festival in ieder geval ook in 2024 georganiseerd kan worden.
"Of er ook financiële steun vanuit de gemeente komt voor de edities van de jaren daarna, wordt nu onderzocht”, zegt Stijn Waterval, programmeur klassiek en opera van Parkstad Limburg Theaters. "We waren natuurlijk jarenlang verwend met klassieke muziek in Kerkrade, met het Orlando Festival. Toen dat wegviel, vonden we dat zo’n gemis dat we zijn gaan kijken of we een dag met klassieke concerten konden organiseren. En dat is een succes gebleken."

Drempel

Of Klankstad Klassiek ook een meerdaags festival wordt in plaats van een eendaags evenement is nog niet duidelijk. Wel wil het festival ook meer concerten in de openlucht gaan organiseren in Kerkrade. "Het zal een combinatie worden van concerten in de stad en concerten in het theater. Hiermee hopen we mensen te bereiken die de drempel van het theater nu te hoog vinden," zegt Waterval.
De datum voor Klankstad Klassiek 2024 is nog niet bekend. Wel is zeker dat eendaags festival in augustus zal worden gehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!