Opnieuw grote tentoonstelling Evert Thielen in Venlo

Evert Thielen. © ANP
Kunstschilder Evert Thielen krijgt opnieuw een grote tentoonstelling in Venlo.
Dat maakte Museum Van Bommel Van Dam vrijdag bekend. De expositie heet Evert Thielen – De Luiken Open en opent 15 september 2024.

Record

In 2019 exposeerde de geboren Venlonaar Thielen al eens in Venlo. Die tentoonstelling, toen in het Limburgs Museum én in Museum Van Bommel Van Dam, trok een recordaantal bezoekers naar Venlo.

Realistisch

Evert Thielen (1954) groeide op in het westen van Nederland. Hij schildert (foto)realistisch en staat vooral bekend om zijn veelluiken en panelen. Momenteel woont en werkt hij in Brugge. Ivo Niehe bezocht hem daar in februari 2019 voor zijn 'TV-show op reis'. Die tv-uitzending droeg mede bij aan het succes van Thielen-expo in Venlo.
Niet alleen schreef de tentoonstelling dat jaar dus recordcijfers, ook kreeg Thielen (tijdelijk) zijn eigen plein in zijn geboortestad, werd hij uitgeroepen tot Venlonaer van 't Jaor én kreeg hij de Boermans Award, een waarderingsprijs bedoeld voor mensen met bijzondere verdiensten voor de Venlose gemeenschap.
Parallel aan de tentoonstelling organiseert de gemeente Venlo samen met het bedrijfsleven een stadsbreed evenement met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Dat evenement en tentoonstelling moeten voor 'de nodige economische en culturele effecten gaan zorgen,' aldus de gemeente.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!