DeWolff wint Gouden Notekraker 2023

DeWolff tijdens Pinkpop © ANP
De Geleense rockband DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen.
Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

Krezip

Krezip-drummer Bram van den Berg, die tijdelijk bij de Ierse band U2 drumt, heeft de Humble Heroes Award gewonnen. Deze prijs wordt overhandigd aan een voor het grote publiek onbekende, maar invloedrijke sessiemuzikant.

Gekozen door musici

De winnaars zijn gekozen door musici en producenten die zijn aangesloten bij auteursrechtenorganisatie Sena. Ook Son Mieux, Krezip, Typhoon en Bennie Sings maakten kans op de Gouden Notekraker.
Begin juni kwam DeWolff nog in het nieuws omdat de band een nieuw wereldrecord verbroken had. In 2 uur, 59 minuten en 38 seconden wist de band een LP op te nemen én vervolgens te verkopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!