Net Oet Bèd wint Jo Erens Priès

De Reuverse band Net Oet Bèd. © Net Oet Bèd
De Reuverse feestband Net Oet Bèd mocht zaterdagavond de Jo Erens Pries in ontvangst nemen.
De prijs werd uitgereikt tijdens de Nach van 't Limburgse Leed op de Markt in Venlo.

Feestcircuit

De achtkoppige formatie, die aanwezig was vanwege een optreden, wist van niets en werd volkomen verrast met de prijs. Het bestuur van de Nach van ’t Limburgse Leed roemt Net Oét Bed vanwege 'de indrukwekkende wijze waarop zij hun weg hebben gevonden in het feestcircuit, waarbij ze met steeds meer eigen nummers en een geheel eigen sound het publiek weten te vermaken'.

Groeët Venloos Songfestival

Tijdens de Nach van 't Limburgse Leed, wordt ook het Groeët Venloos Songfestival 2023 gehouden. De winnaars daarvan zijn Rik Janssen en Sam Wiedijk, met het door Mirthe van Dijk geschreven lied 'Venlo haet os heej beejein gebrach'. Het lied was zowel bij de vakjury als de zaaljury de favoriet. De tweede plek ging naar John Marijnissen, die 'Mien eige laeve' van Kirsten Werps-Aerts en Hay Geritz vertolkte. Jules Fransman completeerde de top drie, met 'Ougenblik'.

De Jo Erens Priès

Dialectmuziekevenement de Nach van ’t Limburgse Leed kent sinds 2000 een stimuleringsprijs toe aan een artiest of band die het voorbije jaar vernieuwend met dialectmuziek bezig is geweest. Het moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen. Daarbij is de winnaar een voorbeeld voor andere muzikanten en tekstdichters. De winnaar krijgt een beeldje van de kunstenaar Ger Janssen en uiteraard eeuwige roem.
Tot de voorgaande winnaars behoren onder andere Lex Uiting, Frans Pollux, Marleen Rutten en Fabrizio. Vorig jaar won John Tana.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!