Emmy vertegenwoordigt Limburg bij het Regio Songfestival

Emmy Ackermans vertegenwoordigt Limburg bij het Regio Songfestival. © L1 (Dion Moonen)
De 24-jarige zangeres Emmy Ackermans uit Maastricht staat op 4 november in de nationale finale van het Regio Songfestival, een initiatief van de 13 samenwerkende Nederlandse regionale omroepen.
Ackermans laat daarmee 10 andere Limburgse inzendingen achter zich. De Maastrichtse reageerde vrijdagmiddag in het L1 radioprogramma Hithappen blij verrast op haar uitverkiezing.

Jury

De eerste schifting van 11 naar zes halvefinalisten gebeurde aan de hand van een vakjury bestaande uit de samenstellers van de maandelijkse Limburgse hitlijst De Limburgse 10. De stem van de vakjury werd uiteindelijk nog eens opgeteld bij de stemmen van het publiek. De stemmodule daarvoor stond vorige week vijf dagen open. Door de grote belangstelling raakte deze zelfs een aantal keren overbelast. Alle uitgebrachte stemmen zijn uiteindelijk meegeteld.

't Letste rundje

Emmy’s nummer heet 't Letste rundje. Het is de eerste single van de Maastrichtse. Ze riep voor het schrijven en de productie van het liedje de hulp in van Kirsten Michel en Didier de Ruyter van Soundwise Musicstudio in Amsterdam. Het lied is gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Limburgs.

Uitslag

De stemmen van de publieksjury en de vakjury telden mee in een procentsgewijze verhouding van 1/3 en 2/3. Bij beide jury’s scoorde Emmy’s lied goed, van het publiek kreeg het lied het hoogst aantal stemmen. In onderstaand schema zie je de uiteindelijke uitslag van de halve finaleronde.
De tabel met de scores. © Beeld: L1

Alle regionale omroepen

Op zaterdag 4 november organiseren alle regionale omroepen de grote finale van het eerste Regio Songfestival in de Utrechtse Stadsschouwburg. Deze wordt live uitgezonden in heel Nederland. Emmy zal daar dan daar onze provincie vertegenwoordigen.