Boekhandel Dominicanen opent vestiging in Heerlen

Boekhandel Dominicanen opent vestiging in Heerlen © Henry Peters @fotostudiog2
Boekhandel Dominicanen opent donderdag een vestiging in Heerlen.
Die bevindt zich op de vierde etage van het warenhuis van Berden.

Marktonderzoek

Ton Harmes, directeur van Dominicanen: "Eigenlijk is het heel eigenaardig dat Parkstad, waar toch dik 250.000 mensen wonen, geen uitgebreide boekhandel heeft. Dus wij hebben marktonderzoek laten uitvoeren met de vraag of daar behoefte aan was en de uitkomst bleek positief."

Zusje in Heerlen

Naast de vestiging in Maastricht krijgt Dominicanen nu dus een zusje in Heerlen, op de Promenade. "Over de plek hoefden we eigenlijk niet eens discussie te voeren. We gaan inwonen bij een bedrijf dat zeer gekend is in de omgeving. Ik hoef niemand uit te leggen waar Berden is. Sinds augustus hebben we al boeken liggen daar, mensen reageren ook zeer enthousiast."

Exposities

Schuin tegenover Dominicanen in Heerlen ligt al een boekhandel, Van der Velden Van Dam, maar dat is toch een ander verhaal, aldus Ton Harmes: "Bieden zij alles aan wat de markt vraagt? Kijk, 60 procent van de collectie vind je overal in Nederland, in iedere boekhandel. Maar het gaat om de rest, hoe onderscheid je je. En daar voegen we echt wat toe, denken we. Net als in Maastricht gaan we ook in Heerlen exposities organiseren, presentaties, lezingen, discussies. Ik ben heel benieuwd wat goed gaat lopen in Heerlen. Want wat dat betreft zie je altijd een verschil tussen de ene stad en de andere."

Mooiste boekhandel ter wereld

Dominicanen in Heerlen biedt zo'n 30.000 titels aan. De vestiging in Maastricht heeft 40.000 titels in huis. De boekhandel werd eerder door The Guardian uitgeroepen tot mooiste boekhandel van de wereld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!