De11devande11de opnieuw uitverkocht

Archieffoto van De11devande11de © Bron: L1
Het vastelaovesevenement De11devande11de op het Stationsplein in Roermond is net als vorig seizoen uitverkocht.
Vorig jaar was het festival rond 1 november uitverkocht, nu zijn er in september al geen kaarten meer verkrijgbaar. De Sjeng Kraft Kompenei heeft voor het festival op 11 november 16.500 toegangskaarten van 11,11 euro per stuk verkocht.

Andere indeling

"We hebben het plein iets anders ingedeeld waardoor er 1000 mensen extra op kunnen. We zouden naar 20.000 toeschouwers kunnen maar dat willen we niet. De vastelaovesvierders moeten ook nog een beetje loopruimte houden op het plein", zegt woordvoerder Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei.

Experiment

De organisatie startte de kaartverkoop vorig jaar op 12 december al, de verjaardag van muzikant Sjeng Kraft (1924-1999), bij wijze van experiment. "Je ziet dat andere festivals dat ook zo aanpakken. Binnen twee dagen waren we al 9000 kaarten kwijt", zegt Van Eeghem. "De ticketservers lagen er zelfs even uit." Nog voor de carnavalsdagen van 2023 had de Sjeng Kraft Kompenei al twee derde van de kaarten verkocht.
Ook voor het VIP-deck op het Stationsplein in Roermond is de vraag naar kaarten groot. 'Dat gaan we ook uitbreiden. Daar is op 11 november plaats voor 350 mensen', aldus de woordvoerder.

Zichtbaarheid

"Behalve een iets andere indeling van het plein zullen er ook aanpassingen komen aan de zichtbaarheid van de ledscreens langs het podium. 'Dat was vorig jaar niet wat we wilden", zegt Van Eeghem. Ook dit jaar zal De11devande11de weer op 12 december beginnen met de kaartverkoop voor de editie van 2024.
Het festival De11devande11de, dat geldt als de provinciale start van het vastelaovesseizoen, is dit jaar op een zaterdag. Het bestaat sinds het jaar 2000 en startte op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht en verhuisde daarna naar het Vrijthof. Daar waren alle edities zonder entreekaarten en gingen de hekken dicht als het maximum aantal bezoekers binnen was.