Eén vastelaovesliedjeskonkoer voor Groot Roermond

Er komt een nieuw vastelaovesliedjeskonkoer in Roermond. © ANP
Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul uit Roermond en Vastelaovesvereniging De Katers Neel uit het Roermondse kerkdorp Maasniel slaan de handen ineen voor een nieuw vastelaovesliedjeskonkoer voor de hele gemeente Roermond.
In het verleden kenden D'n Uul en De Katers ieder hun eigen lokale liedjeskonkoer. Het aantal deelnemers was wisselend, maar liep de laatste jaren steeds verder terug.

Eerdere initiatieven

Daarom werden in Roermond de afgelopen jaren vaker pogingen gedaan om een lokaal liedjeskonkoer van de grond te krijgen dat niet alleen open stond voor vastelaovesliedjes uit de stad Roermond maar ook voor nummers uit omliggende kerkdorpen. Maar succesvol waren die pogingen tot nu nog niet. Een wedstrijd onder de naam ' Remunjse Vastelaovessjlager Kómpetisie' werd vorig seizoen op het laatste moment afgelast. Een ander initiatief uit 2015 onder de naam het 'Groot-Remunj Vastelaovesleedjes Konkoer' kwam ook niet van de grond.

5 november

Nu presenteren de Sjtadsvastelaovesvereniging van Roermond en de Vastelaovesvereniging van Maasniel samen een nieuw konkoer op zondagmiddag 5 november 2023 met als titel “KUUL, ‘t Katers-Uul-Leedjessjpektakel”. De winnaar van de liedjeswedstrijd zal de titel “Vastelaovessjlager van Groot Roermond” gaan dragen. De winnaar mag ook optreden op De11devande11de op het Stationsplein in Roermond op 11 november.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!