Musical 'Het was Zondag in het Zuiden' keert terug in 2024

De musical Het was Zondag in het Zuiden gaat over de overstromingen in Limburg in de jaren 90. © Roy Beusker & Annemieke van der Togt
Het was Zondag in het Zuiden, de spektakelmusical over het hoogwater in Limburg, komt volgend jaar terug.
De afgelopen zes weken was de musical te zien in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De voorstelling trok 65.000 bezoekers. En dat is zó veel dat de musical volgend jaar in reprise gaat, zegt regisseur Servé Hermans.

Opnieuw te zien

"Verlengen was helaas niet mogelijk, hernemen gelukkig wel. Vandaar dat Het was Zondag in het Zuiden met een groot deel van de originele cast - waaronder Buddy Vedder, Renée van Wegberg en Hein van der Heijden - in de zomer van 2024 opnieuw te zien zal zijn."
"Dit succes hadden we echt niet verwacht", aldus Leon Thommassen van De Maaspoort, co-producent van de voorstelling. "We hadden veel vertrouwen in het verhaal over het hoogwater in Limburg, de muziek van Rowwen Hèze als leidraad, een fantastische cast en band aangevuld met figuranten en achter de schermen een geweldig team. Maar het blijft spannend of het publiek geraakt gaat worden. Dat er dan uiteindelijk meer dan 65.000 mensen naar de musical zijn gekomen, is echt heel bijzonder."
Het was Zondag in het Zuiden is in juni 2024 opnieuw te zien in Tegelen. De voorstelling draait dan vier weken.