Elf Limburgse songs in de strijd voor Regio Songfestival

campagnebeeld Regio Songfestival © campagnebeeld Regio Songfestival
In totaal elf deelnemers nemen het tegen elkaar op in de Limburgse voorselectie voor het Regio Songfestival. Afgelopen zondag sloot de inzendtermijn.
Een vakjury beslist de komende weken welke zes liedjes het tegen elkaar gaan opnemen in de Limburgse finale. Die wordt vanaf 4 september uitgezonden in L1 Radioprogramma Hithappen. In die Limburgse finale heeft ook het publiek een belangrijke stem.

Elf inzendingen

De elf inzendingen zijn:
Beau - Hypocriet
De zingende schilder - Kleur
DIEX - ik zal vechten
Emmy Ackermans - 't Letste Rundje
Frank Peeters - Kirby
Jaymen - Dich
Maessenger - Num 't sjtuur van mich euver
Marjolein Heijltjes - Langzaam Later
Opgeschaoren Troubadours - Dans
Peer Heiligers - Trots op Limburg
Fleur Smits - Verhef je stem.

Nieuwe namen

Opvallend aan de deelnemerslijst is het grote aandeel nieuwe namen. Ook de meer gevestigde artiesten zijn vertegenwoordigd door de deelname van Marjolein Heijltjes, Opgeschaoren Troubadours en Peer Heiligers. Het reglement van deelname maakt het insturen van zowel Limburgstalige als Nederlandstalige liedjes mogelijk.

Alle regionale omroepen

Op zaterdag 4 november organiseren alle regionale omroepen de grote finale van het eerste Regio Songfestival in de Utrechtse Stadsschouwburg. Deze wordt live uitgezonden in heel Nederland. De winnaar van de Limburgse editie mag daar onze provincie vertegenwoordigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!