Pinkpop-optreden binnen handbereik voor Cas

Cornelius Leonardus (voorheen Cas Ronckers) © Dominique Sonneveld
Als de Roggelse artiest Cornelius Leonardus aanstaande zaterdag de finale van de SBS-talentenshow The Talent Scouts wint staat hij volgend jaar op Pinkpop.
Singer-songwriter en multi-instrumentalist Cornelius Leonardus stond voorheen bekend als Cas Ronckers.

Talentenjacht

In The Talent Scouts gaan Flemming, Tabitha, Angela Groothuizen, Donnie en Nicky Romero de strijd met elkaar aan om het grootste talent van Nederland. Elke scout staat in de finale met twee toptalenten, die er alles aan doen om te winnen. Het winnende talent mag namelijk volgend jaar een uur lang optreden op Pinkpop en wint ook nog eens 25.000 euro om daar de show van zijn of haar leven te geven.

Avontuur

Ronckers begon begin juli aan zijn landelijke tv-avontuur met de felbegeerde hoofdprijs. Zaterdag staat hij met negen andere finalisten in de finale van de TV-show op SBS6.

Al gewonnen

Op sociale media laat Ronckers weten dat hij nooit gedacht had dat hij het zover zou schoppen in het programma: "Ik begon aan dit avontuur met een doel maar zonder verwachtingen. Het doel was om mezelf te laten zien, door mezelf te zijn en hierdoor iedereen kennis te laten maken met mij en m’n muziek. M'n tweede doel was om mijn album af te kunnen maken. Na mijn auditie had ik beide doelen al voor een groot deel bereikt, dus ik had voor mijn gevoel al gewonnen."

Gelukkig mens

In de finale bepaalt het publiek wie er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat. Cornelius Leonardus heeft er zelf een goed gevoel over: "Dit weekend is de live-finale, en volgend jaar sta ik op Pinkpop! Dankjewel Angela (Groothuizen red.) en iedereen die me volgt en in mij gelooft, ik ben een gelukkig mens."