The Ragtime Rumours stopt ermee

The Ragtime Rumours houden op te bestaan © The Ragtime Rumours
Ragtime Rumours houdt op te bestaan. Dat liet de blues-, rock 'n roll,- en gyspy-jazzband aan hun fans weten via een Facebookbericht.
De band kreeg in 2019 nog de eerste Limburgse Popprijs ooit uitgereikt.

Wapenfeiten

Maar dat is niet de enige bokaal die de groep in het tienjarig bestaan binnenhaalde. In 2018 won The Ragtime Rumours ook de Dutch Blues Challenge en vervolgens de European Blues Challenge. Het collectief tourde afgelopen jaren door heel Europa en speelde ook nog in Memphis (USA), waar ze deelnamen aan de International Blues Challenge. In 2020 won hun tweede studioalbum Abandon Ship de titel Best Dutch Blues Album.

Tien jaar muziek

Maar nu houdt het gezelschap het dus voor gezien: "Beste vrienden en fans, we hebben verdrietig nieuws voor jullie. Dit zal het laatste jaar zijn dat The Ragtime Rumours actief is. We hebben nu tien jaar bestaan en in de tussentijd is er veel veranderd en ondanks dat we goede vrienden zijn met een gedeelde passie voor het creeëren van kunst, zijn onze behoeften en ambities gaan verschillen. Daarom hebben we besloten dat onze wegen als muzikaal collectief scheiden, zodat we onze vriendschap en de kwaliteit van onze muziek recht aan doen en respecteren."

Laatste keer

Veel mensen vinden het erg jammer, zo is in de reacties onder het bericht te lezen. Al vinden veel reageerders het ook een dapper besluit. De band zal voor het laatst optreden in Poppodium Grenswerk op 30 december dit jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!