Doet-ie 't of doet-ie het niet: Peter Jan Rens naar TVEllef

Peter Jan Rens (midden) in zijn gloriejaren als Meneer Kaktus © ANP
Jaren na zijn roem als Meneer Kaktus en presentator van programma's als 5tegen5 en Doet-ie 't of doet-ie 't niet keert Peter-Jan Rens terug op televisie bij het lokale station TVEllef.
Bij het Midden-Limburgse station presenteert Rens vanaf september een variant op Doet-ie 't of doet-ie 't Niet. Johan Vlemmix wordt zijn sidekick. Zaterdag maakte Rens al opnames in de Roermondse binnenstad.

Televisier-ring

Begonnen als fysiotherapeut stapte Rens rond 1980 over naar het theater. In 1986 brak hij gekleed in pyjama door als Meneer Kaktus in de Grote Meneer Kaktus Show. Die liep tot 1993. In de tussentijd was Rens ook begonnen als quizmaster, eerst bij de VARA waar hij met Doet-ie 't of doet-ie 't Niet ook een Televizier-ring won.

Faillissementen

In 1993 stapte hij over naar RTL4, waar hij tot 2002 te zien was. Daarna volgden nog enkele losse televisieklussen, en probeerde hij het als producent van televisieprogramma's. Daarin was hij aanmerkelijk minder succesvol: niet alleen gingen twee van zijn bedrijven bankroet, de rechtbank verklaarde Peter Jan Rens ook twee keer persoonlijk failliet.

Nieuwe versie

In juni liet RTL4 weten een nieuwe versie van Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet te gaan maken met Ruben Nicolai als presentator. Dat was een onaangename verrassing voor Rens. Hij wil als bedenker en eigenaar van het format een tegemoetkoming.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!