Geen traditioneel TVK in 2024: 'Trekken aan een dood paard'

Isabelle Jennes won de TVK-finale in 2020 © L1
Het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) gaat de komende editie flink veranderen. De liedjeswedstrijd moet breder worden zodat er meer mogelijkheden ontstaan.
Dat legt Wim Jennes van het TVK uit.

'Trekken aan een dood paard'

"Als we verdergaan met het huidige concept, trekken we aan een dood paard", aldus Jennes. Daarom besloot de organisatie recent om het concept om te gooien. Wat dat concept precies gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. "We weten wel dat we iets met de digitale én analoge sfeer willen. Ook moet het interactief zijn."

Onderdeel van totaalconcept

Het TVK blijft daarmee niet opzichzelfstaand. "Het wordt een onderdeel van een totaalconcept. We gaan ons breder oriënteren, willen niet meer verbonden zijn aan de Limburgse grenzen en leeftijdscategorieën. Het nieuwe concept moet 99 procent van de jongeren aanspreken en niet maar die ene procent die een TVK-liedje kan schrijven." Zo streeft het bestuur ernaar om jonge talenten een eigentijds platform te geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!