Festivalgangers trotseren regen en modder

Door de hevige regenval zijn de wegen naar de Solar-camping heel modderig. © L1
Door het slechte weer van de afgelopen dagen dreigen festivals als Solar Weekend in Roermond en Smashed Potatoes in Reuver modderfestijnen te worden.
De organisaties nemen maatregelen: er worden poncho's uitgedeeld en grasvelden worden bedekt met platen en houtsnippers om de festivalterreinen enigszins begaanbaar te houden.

Modderpoel

Bij Solar in Roermond kwamen donderdag de eerste campinggasten aan. Tot en met zondag verblijven 12.500 bezoekers op de Maasplassen, waar sommige paden nu al één grote modderpoel zijn. Toch mag het de pret niet drukken, bezoekers hebben regenkleding bij zich en hopen dat hun tenten waterdicht zijn. Een enkeling heeft nog getwijfeld of die wel zou komen, maar voor voor veel feestgangers mag het weer en de regen de pret niet drukken. De organisatie liet eerder al weten dat de zaterdag is uitverkocht (25.000 tickets) en de zondag bijna uitverkocht is.
Met schone kleren en schoenen op de camping aankomen, was vrijwel onmogelijk. De toegangswegen en parkeerplaatsen bij Solar zijn heel modderig.

Ticketswap

Toch kiest een deel van de Solargangers eieren voor hun geld. Zo zijn weekendtickets van Solar voor 70 euro te koop op Ticketswap, terwijl een weekendkaart inclusief camping normaal 178,50 euro kost.

Hakken

Ook in Reuver, waar zaterdag het dancefestival Smashed Potatoes plaatsvindt, zijn de grasvelden drassig. Al is dat vooral op de plekken waar het publiek juist niet komt. "Eigenlijk zijn we nog best wel tevreden hoe het erbij ligt", zegt organisator Patrick Lahaye. Ook hier zijn acht silo's houtsnippers voorhanden en worden planken gelegd over de meest drassige plekken.

Afgelast

Ook andere evenementen staat het water tot aan de lippen. Het kunstweekend in de tuinen van Kasteel Gronsveld is zelfs helemaal afgelast, net als een oldtimer evenement in de binnenstad van Roermond, dat niet komende zondag maar de zondag erna plaatsvindt.
Een deel van het terrein van Smashed Potatoes in Reuver. © L1