Nieuw meerdaags heavy metalfestival in Limburg

Afbeelding ter illustratie © Poster South of Heaven open air 2024
Limburg krijgt een nieuw rockfestival in Maastricht. 'South of Heaven open air', dat volgend jaar op 31 mei en 1 juni zal plaatsvinden op het terrein van de Gashouder in Maastricht mikt op zo'n vijf tot zesduizend metalliefhebbers per dag.
Die kunnen dan in totaal 21 bands verdeeld over twee podia aanschouwen.

Ruimte, draagvlak en kans

"We hadden het gevoel dat er nog iets miste in Nederland qua metalfestivals. Er kan nog wel een metalfestival bij en hier in Limburg is ruimte, er is draagvlak en een kans", vertelt Luc Favié (41) medeorganisator van het festival en boeker bij Doomstar bookings. "Samen met de Muziekgieterij en Roger Rutten van TIRR music agency zijn we toen samen gaan zitten om dit neer te zetten."

Headliners

Een volledig Limburgse productie dus. TIRR is een Roermonds bureau, Favié zelf is Weertenaar. Hij heeft met zijn eigen boekingskantoor zo'n 140 metalbands onder zijn hoede waaronder Mayhem, Abbath, Death Angel en Heilung; niet de minste binnen het genre. Of die bands ook geprogrammeerd zijn, wil het festival nog niet verklappen. "De meeste bands zijn al vastgelegd, een aantal moet nog worden bevestigd. Maar er zitten wel grote headliners bij." Volgens Favié moeten we dan niet denken aan namen als Iron Maiden, maar wel aan acts die normaal gesproken als headliner in de AFAS staan.

Onderscheiden

South Of Heaven wil zich muzikaal onderscheiden. "Op andere metalfestivals zie je dat er weinig verbreding is. Wij willen bijvoorbeeld ook acts die in het buitenland volle zalen trekken, maar hier eigenlijk amper worden neergezet en dus weinig bekend zijn." Het nieuwe metalevenement wil naast bijvoorbeeld death metal ook stoner- thrash- en blackmetal programmeren. "En één of twee hardcorebands", legt Favié uit. Al die bands komen niet alleen maar uit zijn eigen bookingspoule, maar ook vanuit externe booking agencies.

Camping en catering

Of er ook een festivalcamping komt is nog niet duidelijk volgens de organisator. "We zijn nog op zoek naar mogelijkheden om dat te realiseren." Wat wel duidelijk is, is dat de ticketprijs voor een weekendkaart zo'n 99 euro moet gaan kosten. "Voor alleen de vrijdag mikken we op 49 euro en voor de zaterdag op 59. Daarnaast willen we dat er een brede catering komt en dat de bezoeker wel echt een mooie festivalbeleving krijgt. Dus niet alleen wat metalbands, bier en een frietkot. We hebben sowieso een gave plek, aan de rand van de stad. Dat vind ik de mooiste locatie voor zo'n festival", aldus Favié.
De eerste namen voor het festival zullen eind september naar buiten worden gebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!