Boek over Pussycat krijgt Duitse en Engelse versie

De cover van het boek © Lou Willé
Het boek 'Pussycat, de Mississippi stroomt in Limburg' verschijnt dit najaar in een Duitse vertaling. Ook aan een Engelse bewerking wordt gewerkt.
Dat meldt coauteur Lou Willé op sociale media.

Hitparades

Willé was medeoprichter en gitarist van Pussycat, de band rond de drie zingende zussen Kowalczyk uit Treebeek. Pussycat had in de jaren zeventig een wereldhit met het nummer Mississippi. Daarmee stond de band op 1 in de hitparades van tal van Europese landen waaronder Engeland en Oost- en West-Duitsland. Ook buiten Europa bereikte het door Werner Theunissen geschreven countrynummer de hoogste hitparadenotering, onder andere in Nieuw Zeeland, Brazilië en Zuid-Afrika.

Boek

Lou Willé schreef het boek in 2021 samen met coauteur Harm Peter Smilde die eerder al boeken schreef over Bob Dylan en indoband The Tielman Brothers. "Kort door de bocht genomen: wij hebben een deal, er komt een Duitse uitgave van het boek van Pussycat. Als alles klaar is zal de uitgeverij ook op 18 en 19 oktober dit jaar op de Frankfurter Buchmesse 2023 staan met de Duitse uitgave van het Pussycat boek “Der Mississippi fließt in die Niederlande", schrijft Lou Willé op Facebook. De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs van de wereld. De Duitse vertaling werd gemaakt door Luud Tilly en het boek verschijnt bij uitgeverij Angelica Gontadse.
Vertaler Luud Tilly ging niet alleen aan de slag met de Duitse vertaling van het boek, hij maakte ook een Engelse versie. Lou Willé probeert deze vertaling bij een Engelse uitgever onder te brengen.