Fancaves: Bedevaartsoord voor Limburgse artiest in Brabant

Hans van Hassel uit Goirle grootste fan van René Innemee © L1
Hans van Hassel (71) uit Goirle is groot fan van René Innemee, zanger van onder andere The Creedence Revival Band en The Walkers. In 2020 overleed de Maastrichtse artiest op 69-jarige leeftijd.
"Het toeval wil ook nog dat we op dezelfde dag jarig zijn." vertelt Hans vanuit zijn zolderkamer, die is ingericht als een soort nagedachtenis aan Innemee.

Contact

Hans vond een aantal decennia geleden een plaatje van The Walkers. "Daar is het mee begonnen", vertelt hij. "En eind jaren negentig was ik een keer in Maastricht, toen vond ik een CD van een coverband van CCR. The Creedence Revival Band. Daar bleek René Innemee ook de zanger van. Ik dacht: verrek, dit is het helemaal." De Goirlenaar zag de zanger voor het eerst in Brabant, toen hij nog bij The Walkers zat. "Maar kort na de eerste optredens van Creedence Revival ben ik contact gaan zoeken, heb ik een praatje gemaakt, en zo is het gegroeid."

Van idool naar vriend

Daarop sloeg bij van Hassel het verzamelvirus toe, waarbij hij ook steeds meer optredens bezocht en de band van René overal begon te volgen waar ze heen gingen. Hoeveel shows hij precies heeft bezocht weet hij niet. "Maar het zijn er gruwelijk veel. Honderden." Dat maakte ook dat Hans op een bepaald moment voor René bij de band hoorde en ook backstage mocht. "Zo'n twintig jaar ben ik met die jongens opgetrokken. Dat schept een bepaalde band, en met René klikte dat op een andere manier", zegt de Brabantse fan. Uiteindelijk werd René ook een goede vriend van Hans, die soms wel twee keer in een weekend met de band mee ging.

Overlijden

Op zijn zolderkamer staan dan ook rijen lp's, cd's, dvd's van bands waar René Innemee in zat en er hangen overal posters en foto's ter nagedachtenis. Want de Maastrichtse zanger overleed -redelijk plotseling- na een kort ziektebed tijdens de Coronacrisis. Een grote schok voor Hans. "Zoals mijn zoon het mooi verwoordde: 'Pa daar gaan nu twintig jaar van je leven die je af moet sluiten.' Het was een groot gemis en het duurde even voordat dat indaalde." De Innemee-fan was dan ook een van de drijvende krachten achter de René Innemee Memorial concert in de Muziekgieterij in 2022.

Voortleven

"Ik luister nog steeds elke dag naar hem. En het mooie is dat als ik muziek van René in de auto op zet, dat mijn kleinkinderen van 11 en 9 jaar zitten mee te zingen. De artiest leeft dus nog steeds voort in het hart van de Brabander. Maar ook op papier, want van Hassel heeft verschillende memoires van de zanger in bezit. "Daar gaan we later misschien nog iets mee doen."

Fancaves

In de serie Fancaves worden Limburgers geportretteerd die hartstochtelijk fan zijn van een band, zanger of iets anders. Eerdere afleveringen zijn hier te lezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!