Jonge kunstenaars aan de slag in Philipsfabriek Roermond

De voormalige Philipsfabriek in Roermond © L1
De voormalige Philipsfabriek in Roermond wordt deze zomer de tijdelijke werkplek voor tien jonge kunstenaars. De kunstwerken worden over drie maanden getoond op een expositie.
De non-profit organisatie DESTINATION UNKNOWN biedt de kunstenaars de leegstaande ruimte in de oude fabriek aan. Vanaf 1 juli mogen ze er drie maanden aan de slag gaan.

Verbouwing

Het is de achtste keer dat DESTINATION UNKNOWN een plek uitzoekt om jonge kunstenaars een kans te geven om te werken. Dit jaar is gekozen voor de voormalige Philipsfabriek die binnenkort verbouwd gaat worden. Voordat de transformatie van start gaat, geven projectontwikkelaar Matzinger Vastgoed BV en Huis voor de Kunsten Limburg het monumentale gebouw in bruikleen.

Nieuw werk

Van de deelnemende kunstenaars wordt verwacht dat zij nieuw werk maken dat voor een deel geïnspireerd is door de grote lege fabriekshallen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld installaties, performances, videoprojecties, muurtekeningen, sculpturen, architectuur en sociale projecten.
Tien kunstenaars
De tien deelnemende kunstenaars zijn Caroline Sarneel, Daan Russcher, Karla Paredes de Krentel, Michele Bazzoli, Sjors Smit, Ratri Notosudirdjo, Yeonwoo Chang, Juliana Zepka, Lola Schot en Renée Straver.
Het kunstproject wordt 29 en 30 september en 1 oktober 2023 afgesloten met een tentoonstellingsweekend voor publiek.