Zoon Toon Hermans legt per direct werk neer vanwege ziekte

Maurice Hermans. © L1
Maurice Hermans (74), de tweede zoon van Toon Hermans, legt per direct zijn werkzaamheden neer, vanwege ziekte. Zo laat het management van Hermans weten via de Facebook-pagina van de zanger en dichter. Het is een bericht voorzien van een brief van Hermans zelf.
"Lieve vrienden, ik ben ziek, behoorlijk ziek", schrijft Hermans in het bericht.

Onverwacht einde….

Jarenlang werkte Maurice Hermans aan en bij de onemanshows van zijn vader Toon. Hij stond zelfs meermaals als aangever naast zijn vader op het podium. "Na zijn overlijden in 2000 werd ik bestuurslid van de Stichting Toon Hermans en sinds 2017 begon ik met mijn eigen theaterproducties middels het uitbrengen en doorgeven van zijn culturele erfenis. Daar gaat nu vrij onverwacht een einde aan komen."

'Het ga u goed!'

Wat de zoon van Toon Hermans precies heeft, schrijft hij niet in het bericht. Ook het management kon desgevraagd niet meer vertellen dan er in het geplaatste bericht op social media staat. Wel lijkt het een definitief afscheid van Hermans aan zijn fans. "Het was mij een waar genoegen om nog zo lang na mijn vaders overlijden, mijn vader te hebben doen voortleven in de harten van zovele Nederlanders en Vlamingen. Dank voor uw belangstelling en het ga u goed!"

Band met Limburg

Toon Hermans kreeg met zijn vrouw Rietje drie zonen: Michael, Maurice en Gaby (die overleed in 2020). Maurice werd geboren in Amsterdam. Maar hij woonde inmiddels al 17 jaar in Maastricht en is ook getrouwd met een Maastrichtse.
Liedje over Maastricht
Maurice Hermans trad de laatste tijd dus op in theaters in Nederland en België. Daarnaast schreef hij gedichten, die verschenen in de dichtbundels 'Dichter bij de Liefde' en 'Cappuccino & Sneeuw'. In 2021 was Hermans te zien in het programma 'Op verzeuk op bezeuk' op L1 tv, gepresenteerd door Rob Mennen. Hij zong hierin een zelfgeschreven liedje over Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!