Schrijver Jacques Thönissen overleden

Jacques Thönissen © L1
Op Aruba is de Limburgse schrijver Jacques Thönissen overleden. Hij heeft tal van romans op zijn naam staan die sterk de typisch Caraïbische sfeer uitademen.
Hij is 10 juni op 84-jarige leeftijd overleden.

Directeur school

Thönissen werd in 1939 geboren in Herten. Op zijn 23ste emigreerde hij als kersverse onderwijzer naar Aruba. Tot aan zijn pensionering werkte hij als directeur van een Mavoschool in zijn woonplaats San Nicolas.

Laatbloeier

Als auteur was hij een laatbloeier. Hij maakte zijn debuut in 1998 met Tranen om de ara. Over de strijd van een Arubaan tegen corruptie en machtsmisbruik. Ook boeken als De roep van de troepiaal en Eilandzigeuner spelen zich af op Aruba, het eiland dat hij als zijn tweede vaderland beschouwde. Als verteller wordt hij gezien als een ‘kritische romanticus’.

Mundial

Thönissen was ook jarenlang correspondent van het toenmalige L1-radioprogramma Mundial. Regelmatig vertelde hij de Limburgse luisteraars over het dagelijks leven op Aruba.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!