Boek over Jack Poels in de maak

Biograaf Ralf Mohren met Rowwen Hèze-zanger Jack Poels © Bron : facebook Ralf Mohren
Schrijver Ralf Mohren, geboren in Geleen, gaat de memoires van Rowwen Hèze frontman Jack Poels schrijven.
Van de negen uitgeverijen die interesse hadden in het levensverhaal van Poels, werd er overeenkomst bereikt met Nijgh & Van Ditmar.

Aanstoot

Jack Poels is al vaker gevraagd om zijn biografie te schrijven. “Maar dat heb ik nooit zien zitten. Dat vind ik te ijdel. Bovendien ben ik bang dat ik allemaal dingen zeg waar mensen aanstoot aan kunnen nemen. Maar tegelijkertijd ben ik op een moment in mijn leven dat ik het wel interessant vindt om dingen te delen. Verhalen, anekdotes. Ik heb genoeg meegemaakt.”

Stamcafé

De zanger is onlosmakelijk verbonden met zijn geboortegrond en geboortedorp America. Stamcafé Boëms Jeu zal dan ook zeker een rol spelen in het boek. Hij zette samen met schrijver Ralf Mohren donderdag een handtekening onder het contract.

Hoofd

Ralf Mohren volgt de Rowwen Hèze-frontman al een hele tijd. "Jack en ik hebben al verschillende gesprekken gehad over de vorm van het boek", zegt Mohren. "Hoewel nog niet alles vaststaat kan ik met zekerheid zeggen dat het boek wordt verteld in de ik-vorm. Zo krijgen we een inkijk in het hoofd van Jack Poels. We lopen met de zanger mee als hij door de Peel wandelt, als hij schildert, muziek maakt of met zijn vrouw Jolanda in café Boëms Jeu in America zit. We zoomen in op de gebeurtenissen uit het verleden die hem maakten wie hij nu is."

Glinsterende ogen

Daarbij is er natuurlijk ook veel aandacht voor de muziek: "We zien zijn glinsterende ogen als hij luistert naar de muziek van The Pogues en Bruce Springsteen, maar krijgen ook zicht op de twijfels die hij heeft. Want Jack Poels is net als iedereen. En dus hangt ook hij van tegenstrijdigheden aan elkaar en trapt ook hij steeds opnieuw in de kuil die hij zelf gegraven heeft."
Ralf Mohren schreef onder de titel ‘Afslag Herberg De Troost’ al eens eerder een boek over het sideproject Herberg de Troost waarin ook Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort meespeelde.
De memoires van Jack Poels zullen naar verwachting in het najaar van 2024 verschijnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!