Peuters krijgen OLS-les: 'Kennis laten maken met cultuur'

Na lang oefenen mochten de peuters samen met echte schutters trommelen. © L1 (Tim van der Weerden)
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen opvoeden met het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), dachten ze bij peuteropvang Rakkertjes in Born. De peuters krijgen in aanloop naar het evenement OLS-les.
Na lang oefenen mochten de kinderen donderdag samen met echte schutters trommelen. De afgelopen weken hebben de peuters al op verschillende manieren kennis gemaakt met het OLS tijdens een themaproject. "We hebben dus al met trommelen en marcheren geoefend", vertelt Alexandra de la Roy van de peuteropvang in Born.

'Rondje marcheren'

Eén van de schutters die op bezoek kwam, is No, de zoon van Alexandra. "We hebben eerst samen met de kinderen wat muziek gemaakt. Om ze kennis te laten maken met een aantal instrumenten. Daarna mochten de kinderen met ons een rondje marcheren", licht hij toe.

Belangrijk

Alexandra vindt het belangrijk dat kinderen al op zo'n jonge leeftijd meer te weten komen over het OLS. "Limburg heeft een rijk verenigingsleven. De schutterij is daar een heel groot onderdeel van."
Nog een paar weken oefenen en dan lopen de kinderen van de peuteropvang uit Born mee in de optocht tijdens het Kinjer OLS op 27 juni.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!