Fancaves: Roma heeft een OG3NE-museum

OG3NE-fan Roma Keerssemeeckers © L1
Ze bezoekt al jaren gemiddeld 25 shows per jaar. Binnenkort gaat ze naar haar 200ste optreden. "In 2014 toen OG3NE meedeed met The Voice of Holland, toen ben ik fan geworden. En dat is nog steeds zo", vertelt Roma Keerssemeeckers (25) uit Landgraaf.
In haar woning heeft ze meerdere OG3NE-kamers. Een van die kamers is haar slaapkamer, de andere de studeerkamer. Omdat het allemaal niet meer paste in een kamer moest ze uitwijken met haar verzameling.

Verzameling

Die is zo breed als je kunt bedenken; posters, boeken, shirts, mokken, kussens, cd's, tekeningen, bedrijfsbanners, maar ook persoonlijke boodschappen geschreven op canvasjes. Ondertekend door Amy, Shelly en Lisa, de zussen die samen de groep OG3NE vormen. In 2015 bezocht Roma samen met haar vader last-minute een optreden in Maastricht. Vanaf toen sloeg het fanschap pas echt toe.

Logboeken

"Ik vind hun teksten mooi, ze hebben hele vrolijke muziek maar ook gevoelige nummers. Ik word er gewoon heel gelukkig van als ik er naar luister, een moment dat ik even al mijn zorgen kan vergeten." Dat doet ze niet in haar eentje. Het afreizen naar concerten doet ze vaak samen met medefans, Genies genoemd. Roma bezocht sinds 2015 bijna 200 concerten, die ze allemaal bijhoudt in een speciaal logboek. Daarin staan de data en locaties. In een ander boekje houdt ze sfeerverslagen bij. "Daar schrijf ik dan een klein verhaaltje van wat ik heb meegemaakt en een fotootje met bijvoorbeeld OG3NE of van het optreden zelf."

Persoonlijke teksten

De dames van de muziekgroep weten inmiddels wie Roma is, ze staat immers altijd vooraan, bij elk concert in Nederland of België. "Als ik naar een optreden ga dan neem ik bijvoorbeeld bij een 100ste of 150ste optreden een bordje mee en dan vraag ik of ze daar iets voor me op willen schrijven." Verschillende persoonlijke teksten van de band prijken dan ook op allerlei canvasjes in de kamers van Roma. Vaak bemoedigend: "Lieve Roma, wat een krachtig wijffie ben je. Ik ben trots op je. Geniet zo veel mogelijk en zorg goed voor jezelf, dikke kus", schreef Amy van OG3NE op een van de bordjes.

Tweehonderdste bezoek

Binnenkort zal de Limburgse OG3NE-fan haar 200ste optreden in haar logboek kunnen neerpennen. Waar en wanneer dat gaat zijn weet ze nog niet zeker. "Maar ik hoop wel dat dat een speciale gaat zijn", zegt ze. "Bijvoorbeeld met een speciale meet and greet waar ik ze wat langer en rustiger kan spreken."

Fancaves

In de serie Fancaves worden Limburgers geportretteerd die hartstochtelijk fan zijn van een band, zanger of iets anders. Eerdere afleveringen zijn hier te lezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!