Meijel krijgt halve finales LVK 2024

Het publiek tijdens de derde halve finale van het LVK © L1 (Graatje Weber)
De drie halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zullen in 2024 in Meijel plaatsvinden. De locatie is gemeenschapshuis ‘D’n Binger’ in Meijel.
Joep Verbugt, voorzitter van de Stichting LVK, maakte dat vandaag bekend in het L1-radioprogramma De Zalige Zondagmiddag. "We zitten voor het eerst met het LVK in Meijel", liet Verbugt weten.

Wisselende locaties

Eerder liet het bestuur van de organiserende stichting LVK weten dat, naast de finale, ook de halve finales in de toekomst op wisselende locaties in Limburg gaan plaatsvinden. Daarbij is het streven dat als de finale in Zuid-Limburg plaatsvindt, de halve finales in een locatie in Midden/Noord-Limburg gehouden wordt.
In mei maakte de stichting LVK bekend dat de 48e finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer plaatsvindt op het terrein van het eeuwenoude en monumentale landgoed Vaeshartelt in Maastricht. De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) is de plaatselijke organisator.

Stemmen

De halve finales in Meijel zijn vroeg in het jaar, namelijk op donderdag 4 en vrijdag 5 januari 2024. Dat heeft te maken met het feit dat het vastelaovesseizoen 2024 vrij kort is. Gemeenschapshuis ‘D’n Binger’ in Meijel heeft recent de grote zaal vernieuwd. Op 4 en 5 januari vinden daar de opnames plaats van de drie halve finales met elk 20 liedjes. De halve finales worden door L1 uitgezonden op vrijdag 5, 12 en 19 januari en herhaald op zaterdag 6, 13 en 20 januari. Aansluitend aan deze uitzendingen kan gestemd worden op de liedjes. "We gaan er een groot feest van maken", zegt voorzitter Peter van Bree van het Meijelse gemeenschapshuis.
Op zaterdag 11 november om 11:11 uur start de inschrijving. Tekstschrijvers en componisten kunnen hun liedje voor komend seizoen insturen. Op zondag 3 december om 9:00 uur sluit de postbus en start het proces om via de vakjurydag en de halve finales te komen tot 20 finalisten die het podium mogen betreden op buitengoed Vaeshartelt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!