Gennep viert 100 jaar revue

Gennep viert 100-jarig bestaan revue © Malou Slungers Fotografie
Gennep viert dit weekend het 100-jarig jubileum van de revue. 'We zijn een eeuw verder, maar het doel -mensen verbinden- is nog altijd het hetzelfde.'
150 spelers en vrijwilligers spelen dit weekend drie voorstellingen van Brand Meester, zoals de revue dit jaar heet. Een keer in de 6 à 7 jaar organiseert Gennep een theaterproductie, vóór en dóór de inwoners van de gemeente.

Voorbereidingen

André Vurens van de Stichting Revue Gennep: "Als bestuur zijn we in 2017 al begonnen met de voorbereidingen; schrijvers zoeken, een regisseur. Maar het echte werk is vorig jaar na carnaval begonnen. De repetities, de decorbouw, het maken van de kostuums. We doen alles uiteraard zelf, dus je kunt je voorstellen hoeveel werk dat is."

Eerste revue

De eerste revue in Gennep was in 1923, daarna zijn er nog 10 op de planken gebracht. Vurens: "Je had net de eerste wereldoorlog achter de rug. Er was behoefte aan saamhorigheid, verenigingsleven en vrolijkheid. Dat was de oorspronkelijke doelstelling van de revue. En nu, 100 jaar later, is dat precies hetzelfde. Het gaat om verbinding, mensen elkaar laten ontmoeten. Kijk, de revue natuurlijk heel leuk, maar het gaat echt om de contacten, dat mensen weer samen zijn, zeker na corona."
Brand Meester is vrijdagavond in première gegaan. Zaterdag en zondag zijn er nog 2 voorstellingen in een voor de gelegenheid gebouwd buitentheater aan de Picardië in Gennep.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!