Expositiestukken Limburgs Museum door brand verwoest

Zo zag het 'decor' van de Supersint tentoonstelling in het Limburgs Museum uit © Limburgs Museum
Vitrines, wandstukken en andere elementen van de tentoonstelling van Supersint, zijn verloren gegaan bij een grote brand in Blerick. De expositiestukken zaten in een opslagcontainer die bij de brand verwoest werd.
De brand in Blerick raakte namelijk ook het bedrijventerrein waar het museum twee opslagcontainers voor de materialen huurde.

Verschrikkelijk

"We hadden al snel door dat het een hele groot brand was en waren er al enigszins op voorbereid dat alles verloren zou zijn gegaan, maar het is verschrikkelijk", aldus het museum.

Collectie

Het gaat dus niet om collectiestukken, de objecten die onderdeel uitmaken van de tentoonstelling, benadrukt Marieke Koppelmans. "Die liggen veilig in een brandwerend depot." De collectie moet op een hele andere manier bewaard worden dan de instrumenten waarmee je de objecten tentoonstelt.
Over de financiële schade kan het museum nog niets zeggen.

Geen Supersint

De jaarlijkse tentoonstelling SuperSint is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Maranke Rinck. Kinderen konden tijdens de interactieve tentoonstelling cadeautjes in de schoorsteen gooien en aan het roer staan van de pakjesboot. Het museum weet niet of ze op tijd een vervangende tentoonstelling kunnen produceren. "Het is lastig, maar we hebben een enthousiast team die zeker iets gaan bedenken om Sinterklaas toch enthousiast te kunnen ontvangen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!