Limburg Film Festival sluit af met prijzenregen

De winnaars tijdens het Limburg Film Festival. © Limburg Film Festival
Tijdens de laatste dag van het Limburg Film Festival in Venlo zijn de Limburgse filmprijzen uitgereikt.
Jaap van Heusden won met de speelfilm De Man uit Rome en Luca Meisters won zondag in de categorie korte film met Magma. Bij de documentaires won Tamino Parren met Mural Hoofdstad in de categorie korte documentaire en Ruud Lenssen in de categorie lange documentaire voor het drieluik Mijn Vader de Hasjkoning.

Record

Er werden 70 producties ingestuurd, verdeeld over zeven categorieën. De winnaars in de overige categorieën gingen naar Peter Brouwers met De Afspraak voor amateurfilm; Benno Geurts met Frost voor studentenfilm; Nick Cremers met WhatKilledTimmyBenson voor animatiefilm; Team Elf met Smaaklos voor 148 Hour Docs en José Bibián met Behind the Mask voor filmminuut. De jury gaf daarnaast nog een eervolle vermelding voor Mark Routs met zijn film Meet the Beast.
Zo'n 1400 bezoekers brachten een bezoek aan het vierdaagse evenement. De bekendmaking van de filmprijzen vond afgelopen zondag plaats in filmhuis De Nieuwe Scene in Venlo. De achtste editie vindt in 2024 wederom in het eerste weekend van juni plaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!