In vier dagen een album voor Ivo Rosbeek en de Lotgenoten

Ivo Rosbeek en de Lotgenoten © Ivo Rosbeek en de Lotgenoten
Voor het nieuwe album 'Van de berge noa de zieë' trok de band Ivo Rosbeek en de Lotgenoten vier dagen naar een vakantiehuisje in het Zeeuwse Hengstdijk. Daar werd de hele plaat opgenomen.
Ivo Rosbeek werkt met zijn band wel vaker conceptueel. Door vier dagen lang samen als band op te trekken kregen de liedjes hun vorm. Die werden meteen ter plekke met de hele band opgenomen.

In de vroege ochtend

"Toen we alle liedjes hadden opgenomen hebben we op de laatste avond alle spullen ingepakt. ’s Nachts bedacht ik dat het wel heel erg zonde zou zijn om niet ook alle vocalen op deze plek op te nemen. In de vroege ochtend daarna hebben we de opnameapparatuur nog eens uitgepakt en heb ik alle liedjes ingezongen", aldus Rosbeek. Terug in Limburg is er nauwelijks iets toegevoegd aan de Zeeuws opnames.

Rockig

De titeltrack 'Van de berge noa de zieë' verwijst naar de route vanuit het heuvelachtige Limburg naar de zee van Zeeland. De band klinkt op het album rockiger als ooit tevoren. Bij een optreden van de band kan het er dan best wel stevig aan toegaan. Tijdens de presentatie van het album op 7 juni aanstaande in Heerlen, tevens de viering van het 15-jarig bestaan, zal de band de nummers van de plaat juist in een ingetogen versie spelen. De opnames van die sessie worden naderhand uitgebracht. Op die manier wil het gezelschap deze muzikale reis afronden.
'Van de berge noa de zieë' is via alle reguliere streamingplatforms te beluisteren. Een uitgebreid interview met Ivo Rosbeek is zaterdagmiddag 27 mei te horen in het programma Plat-eweg op L1 Radio.