Groot technofeest bij UNESCO-locatie abdij Rolduc

Abdij Rolduc © L1
Technoliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De Kerkraadse evenementenlocatie Music Dome organiseert in de zomer voor het eerst een groot technofeest bij abdij Rolduc.
De abdij speelt een centrale rol in Deviate Festival. Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van de honderd belangrijkste monumenten van Nederland.

'Respect voor de omgeving'

Het festival komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eigenaar Ramon Luckers van Music Dome zegt dat hij in 2017 inspiratie opdeed voor het festival. Hij zag online internationale voorbeelden van technofeesten op unieke locaties voorbijkomen. "We besloten toen om zelf te gaan kijken. Abdij Rolduc is een prachtige locatie en ligt in onze achtertuin. Het verhaal erachter is mooi, de vibe die je kunt creëren is uniek. Maar je hebt ook te maken met een religieuze achtergrond. Bezoekers moeten respect hebben voor de omgeving."

Corona gooit roet in het eten

Na gesprekken met de eigenaar van de abdij en de gemeente Kerkrade kreeg Music Dome in 2019 een go. "Dat hadden we niet gedacht. We wilden het in 2019 al houden, maar toen kwam corona", vertelt Luckers.

Doorgroeien naar 15.000 bezoekers

Deviate Festival heeft met internationale artiesten I Hate Models, Héctor Oaks en Patrick Mason zijn eerste headliners klaar voor deze editie. Zij zullen zaterdag 26 augustus op het podium staan.
Zaterdag maakt de organisatie het tweede gedeelte van de line-up bekend. Het festival begint om 14:00 uur en duurt tot 1:00 uur. Ruim 5000 bezoekers kunnen het technofeest bezoeken. "Als het voldoet aan onze én de verwachtingen van de abdij willen we doorgroeien naar 15.000 bezoekers. Daar ligt onze ambitie", zegt Luckers.