Buddy Vedder speelt hoofdrol in Het was Zondag in het Zuiden

Buddy Vedder © ANP
Acteur, zanger en presentator Buddy Vedder gaat een hoofdrol vertolken in Het was Zondag in het Zuiden, de Limburgse hoogwatermusical die deze zomer is te zien.
Hij speelt de Heilige Anthonius, een rol waarbij hij de verteller van de musical wordt.

Grootouders

Vedder komt uit Utrecht, maar Limburg is voor hem vertrouwd. "Als kind kwam ik hier vaak, omdat mijn grootouders in het zuiden woonden. Ook zij hebben te maken gehad met de overstromingen en alles wat daarmee gemoeid ging", vertelt Vedder. Hij greep deze rol dan ook met beide handen aan: "Wanneer je de kans krijgt om samen met Toneelgroep Maastricht een voorstelling te maken, spits je de oren. De rol zet mijn creatieve motoren op volle toeren, daagt mij muzikaal uit en maakt dat ik op acteergebied alles uit de kast moet halen!"

Trots

Producenten Servé Hermans en Leon Thommassen zijn trots dat ze Vedder kunnen toevoegen aan de cast. "In de gesprekken voorafgaand aan ons gezamenlijke avontuur treft de energie en het engagement van Buddy me steeds zeer. Ik gloei van trots dat we dit talent aan onze productie kunnen koppelen", verklaart Hermans.

Verhaal

Het was Zondag in het Zuiden gaat over het hoogwater van 1993. Niemand maakt zich zorgen, totdat grote delen van Limburg onder water komen te staan en 12.000 mensen worden geëvacueerd. Er is veel schade, maar het verbindt de Limburgers ook.
De musical is van 19 juli tot en met 20 augustus te zien op de beoogde locatie Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Andere grote rollen zijn er voor Magtel de Laat, Hein van der Heijden, Renée van Wegberg en Suzan Seegers.