Rowwen Hèze brengt single voor hoogwatermusical uit

Zanger Jack Poels van Rowwen Hèze © Loepy Thissen
De band Rowwen Hèze brengt dinsdag samen met castlid Magtel de Laat de single 'Ma's Water' uit voor de musical 'Het was Zondag in het Zuiden' van Toneelgroep Maastricht.
"Het is een grote eer dat onze liedjes een grote rol gaan spelen in 'Het was Zondag in het Zuiden'", schrijft de band op Facebook.

Ma's Water

"Natuurlijk konden we het niet laten om ook nog een nieuw lied te schrijven." De musical gaat over de watersnood in Limburg in de jaren '90. "Ma's water is gebaseerd op een limerick die we tijdens de watersnoodramp van 1993 op t-shirts hebben laten drukken en tijdens optredens verkochten", schrijft Rowwen Hèze.
Bekijk hier een teaser van het nummer:
Het nummer wordt dinsdag live ten gehore gebracht tijdens Tijd voor MAX op NPO 1 (17:10 uur). De singel wordt samen met castlid Magtel de Laat gezongen.

Magtel de Laat

Na haar deelname aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy is dit de tweede hoofdrol die De Laat in de wacht sleept. Producent en regisseur Servé Hermans: "We zijn trots dat Magtel mee gaat spelen. Ze speelt de rol van de jonge wethouder Brigitte Beckers die regelmatig botst met de burgemeester. Ze heeft haar vuurdoop al gehad door mee te zingen op de nieuwe single van Rowwen Hèze."
Andere grote rollen zijn er voor Hein van der Heijden, Renée van Wegberg en Suzan Seegers.

Imposant oeuvre

"Toen ik het idee had om een verhaal te maken over de overstromingen die Limburg troffen, dacht ik direct aan Rowwen Hèze", zegt regisseur Hermans. "Hoe tof zou het zijn als we nummers uit hun imposante oeuvre mogen gebruiken. Liedjes waar heel Limburg troost bij vindt. En dan schrijven onze vrienden ook nog een nieuw nummer voor Het was Zondag in het Zuiden."
De band speelt zelf niet tijdens de musical.