Nederlandse Muziekprijs voor Sittardse zanger Raoul Steffani

Sittardse bariton Raoul Steffani krijgt Nederlandse Muziekprijs © Dana van Leeuwen
De Sittardse bariton Raoul Steffani krijgt de Nederlandse Muziekprijs. Dat is een prestigieuze prijs die geldt als de hoogste Nederlandse onderscheiding voor klassieke musici.
De prijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lof

De commissie die het ministerie adviseert is zeer lovend over Steffani. "Raoul Steffani zingt niet enkel, maar spreekt en communiceert via de muziek met zijn publiek. Dictie, verstaanbaarheid, taalgevoel en vooral een zeer eigen en persoonlijke klanksignatuur karakteriseren zijn optredens. Hij reikt zijn tekst zingend aan zijn publiek en trekt de zaal naar zich toe op een zeer expressieve en persoonlijke wijze."

Wenen

Raoul Steffani (1992) komt uit Sittard. Hij studeerde onder meer aan de conservatoria van Amsterdam en Wenen. Steffani won al vele prijzen en geldt al jaren als één van de grootste klassieke zangtalenten van Nederland. In 2017 was hij is te gast in het L1 Cultuurcafe. Dat gesprek vind je hier.

Studie

Winnaars van de Nederlandse Muziekprijs volgen voorafgaand aan de toekenning een persoonlijk ontwikkeltraject van 1 á 2 jaar. Na afloop van dat studietraject wordt bekeken of de prijs ook daadwerkelijk kan worden toegekend. Steffani krijgt de prijs officieel uitgereikt op vrijdag 13 oktober. Dat gebeurt door staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.