Kunst op elektriciteitskastjes in Venlose binnenstad

Kunst op elektriciteitskastjes in Venlose binnenstad © Van Bommel Van Dam
Venlo krijgt kunst op de elektriciteitskastjes in de binnenstad. Het project is een initiatief van onder meer Museum Van Bommel Van Dam.
"Die kasten zijn gewoon saai, met hun grijze of groene kleur," zegt woordvoerder Cleo Schatorjé van Van Bommel Van Dam. "Ze staan ook niet op de meest ideale plekken. Die op de Parade bijvoorbeeld, je loopt de binnenstad in en dan loop je meteen al tegen zo'n lelijk ding aan."

Kleurrijk design

Samen met Venlo Partners bedacht het museum het project Kunststroom. Grafisch ontwerpers en kunstenaars worden uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een elektriciteitskast in de binnenstad. De eerste kast, op de Parade, is inmiddels al voorzien van een kleurrijk design van grafisch ontwerper Imke Gerritsen uit Reuver.

Inspiratie

Voor haar ontwerp liet Gerritsen zich inspireren door de 'bruisende' stad Venlo: "Ik zie Venlo als een levendige stad met veel evenementen en feesten. Het is hier altijd in beweging." Via een QR-code op de elektriciteitskast is ook een (animatie)video gebaseerd op Gerritsens ontwerp te zien. Uiteindelijk wil Van Bommel Van Dam zeker 10 kasten in de binnenstad omtoveren tot kunstwerk.