Hoofdrol voor Hein van der Heijden in hoogwatermusical

Hein van der Heijden vertolkt één van de hoofdrollen in de hoogwatermusical Het was Zondag in het Zuiden © ANP
Acteur Hein van der Heijden vertolkt één van de hoofdrollen in de hoogwatermusical Het was Zondag in het Zuiden, die deze zomer te zien is in Tegelen. Hij gaat de rol van burgemeester Ruiters spelen die zwaar onder vuur komt te liggen.
Met deze hoofdrol maakt de acteur zijn comeback naar zowel Limburg als de musicalwereld.

Zinderende zomer

De rol is gebaseerd op het verhaal van burgemeester Engelbertus Mooren van Arcen en Velden. In de musical lukt het burgemeester Ruiters niet om de crisis te leiden die ontstaat door het hoogwater in 1993 en verdwijnt plots. De Heerlense Van der Heijden verheugt zich op de musical en zijn hoofdrol: "Vroeger in Heerlen wilde ik altijd meedoen in een band en nu mag ik op een prachtig podium spelen met de muziek van Rowwen Hèze. Het wordt een zinderende zomer".

Trots

De acteur speelde eerder al hoofdrollen in de musicals 'Sinatra That's Life' en 'The Lion King'. Producent en regisseur Servé Hermans is dan ook trots met Van der Heijden: "Dat Hein van der Heijden met zijn staat van dienst aan deze productie deel wil nemen, beschouw ik als een groot voorrecht. Ik ben trots dat we deze Limburgse topper na omzwervingen in Amsterdam en Den Haag weer eens in zijn geboorteprovincie mogen ontvangen".

Verhaal

Het was Zondag in het Zuiden vertelt het verhaal van het hoogwater van 1993. Niemand maakt zich zorgen, totdat grote delen van Limburg onder water komen te staan en 12.000 mensen worden geëvacueerd. Maar ondanks de schade, verbindt het de Limburgers ook. En de geschiedenis herhaalt zich, in 1995 en 2021. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld.
De musical is van 19 juli tot en met 20 augustus te zien op de beoogde locatie Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.