De Toddezèk: 'Winnen LVK in ons thuishonk was hoogtepunt'

De Toddezèk won in 2014 met het liedje 'Onhendig leedje' het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). © L1 (Fred Janssen)
Zangtrio De Toddezèk heeft na 22 jaar het gevoel dat de cirkel rond is. De groep kijkt met een positief gevoel terug op zijn muzikale carrière. Hoogtepunt? Het winnen van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in het eigen Grubbenvorst.
"Dat was echt summum. De derde overwinning én dat in ons thuishonk", zegt René Verschueren. "Maar ons mini revuetje vond ik ook geweldig!"

Meer ruimte

Wie denkt aan Twan Relouw en de broers Geert en René Verschueren, denkt al gauw aan De Toddezèk. Maar woensdag maakten de Grubbenvorstenaren bekend dat ze een punt gaan zetten achter De Toddezèk. En nee, ze hebben geen ruzie. "We kunnen heel goed met elkaar door één deur. Daar heeft het niets mee te maken", legt René uit. Maar na 2x11 jaar is het goed geweest, vindt het trio. "Het was super! We zijn door heel Limburg geweest en hebben alles mogen meemaken. Dit is een mooi moment om het af te sluiten. Ik vind het wel lekker om de ruimte te krijgen om nieuwe dingen te verzinnen", aldus René.

Het LVK

De groep wist met de nummers Heej bliëf ik plekke, Ni miër en ni minder en Onhendig leedje drie keer het LVK te winnen. Bestaat er een kans dat ze dit jaar meedoen aan het LVK? "Als we een goed liedje hebben dan doen we gewoon mee. En als we geen goed liedje hebben, doen we niet mee. Zo hebben we altijd gefunctioneerd", vertelt René.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!