Geen mensen voor organisatie: Bluesrock Tegelen afgeblazen

Jan Smeets tijdens Pinkpop 2022 © ANP
Het Bluesrock Festival in Tegelen gaat dit jaar niet door. Organisator Bureau Pinkpop heeft het dit jaar te druk met Pinkpop zelf, om daarnaast ook nog in september het festival in Tegelen te organiseren.
"Het is jammer dat je het dit jaar los moet laten, want ik ben er zelf heel erg aan verknocht", berust Jan Smeets zich bij Route Regio op L1 Radio over dat besluit.

Niemand afgezegd

Bureau Pinkpop heeft dit jaar niet genoeg menskracht om ook het kleinere Bluesrock Tegelen op poten te zetten. Er waren dan ook nog geen artiesten geboekt. "Dat scheelt natuurlijk wel, dat we niemand af hebben hoeven te zeggen", zegt Smeets over het festival dat sinds 1984 wordt gehouden in openluchttheater De Doolhof.

Musical

Bijkomend probleem was dat het festival dit jaar niet op de traditionele eerste zaterdag van september gehouden kan worden. De Doolhof is dan nog niet beschikbaar, omdat Toneelgroep Maastricht er deze zomer de musical Het Was Zondag In Het Zuiden opvoert. "Ik was best bereid het Bluesrockfestival een week te verplaatsen, maar ik heb er simpelweg de mensen niet voor", legt de Pinkpopbaas uit. "We richten ons nu op de editie 2024, als Bluesrock Tegelen 40 jaar bestaat."