Nieuw raam in kathedraal Roermond maandag onthuld

De St. Christoffelkathedraal in Roermond © Istock
In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond wordt maandag een nieuw gebrandschilderd raam onthuld. Het raam heeft de Roermondse Sacramentsprocessie als thema.
Het is het achtste en laatste raam dat ontworpen is door Diego Semprun Nicolas, kleinzoon van glaskunstenaar Joep Nicolas. Het raam wordt 14:30 uur onthuld.

Laatste raam

Twintig jaar geleden werd de renovatie van de kathedraal gestart. Initiator van de renovatie is de in 2022 overleden Jacques Wijnands. In die twee decennia werden verschillende ramen geplaatst, behalve in de noordelijke wand van het Sacramentskoor. Dat raam miste een gebrandschilderd venster omdat er geen sponsor voor was om dat laatste raam van de hand van Diego Semprun Nicolas te bekostigen. Wijnands besloot, samen met zijn echtgenote, de kosten voor dit raam op zich te nemen.

Joep Nicolas

Diego Semprun Nicolas is de kleinzoon van de in 1972 overleden Joep Nicolas. De glaskunstenaar uit Roermond heeft door heel Nederland talloze ramen van zijn hand laten plaatsen. Zo hangen er onder meer in het trappenhuis van het Laurentiusziekenhuis verschillende ramen met brandschilderingen van de hand van Nicolas.