Tegenvallende kaartverkoop: Guns N' Roses niet in Landgraaf

Zanger Axl Rose staat op 11 juli op het terrein van Bospop in Weert. © ANP
Het geplande concert van Guns N' Roses in Landgraaf gaat niet door. Door tegenvallende kaartverkoop is de organisatie genoodzaakt het evenement te verplaatsen.
In plaats van op het Megalandterrein in Landgraaf vindt het concert 11 juli plaats op het terrein van Bospop in Weert.

'Niet goed genoeg'

Rob Trommelen, die de band boekte namens Mojo, spreekt van een 'goede' kaartverkoop. Maar geheel tevreden is hij niet. "We hadden ingezet op vijftig- tot zestigduizend verkochte kaartjes, dat is niet gebeurd. De kaartverkoop is niet goed genoeg om daar een heel terrein voor op te tuigen. In Weert staat het terrein van Bospop, dat is perfect voor zo'n dertigduizend toeschouwers", aldus de boeker. "Met zo'n vijfentwintig- tot dertigduizend verkochte kaartjes zijn we redelijk tevreden."
Het goedkoopste ticket kost 100,80 euro, inclusief servicekosten.

Opvallend

Dat het concert van de band van onder meer Slash en Axl Rose niet uitverkoopt mag opvallend genoemd worden. Zo was het concert van Bruce Springsteen, op hetzelfde terrein, binnen no time uitverkocht. Tegenvallende kaartverkoop is geen veelvoorkomend probleem voor de organisatie. "Wij verkopen over het algemeen namelijk heel veel kaartjes."

Te vroeg

Trommelen denkt dat de band wellicht 'te vroeg' terugkomt naar Nederland. "Het is volgens mij de vierde comebacktour van Guns N' Roses. Pas nog in Groningen, ze stonden twee keer in Nijmegen", legt hij uit. "Er is heel veel te doen en mensen maken keuzes."
Het terrein in Weert was snel gekozen. "Een paar dagen eerder vindt Bospop plaats. Dus het terrein is er klaar voor."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!