De grootste rocksterren te zien in Beek

The Hives © Mitchell Giebels
Het is zijn eigen Hall of Fame. Fotograaf en muzikant Mitchell Giebels uit Beek opent vrijdag zijn grootste fototentoonstelling tot nu toe.
It's only rock & roll toont zijn 80 beste foto's. Best een klus als je uit honderdduizend beelden kunt kiezen, zo vertelt hij in het L1-programma Backstage.

Intuïtie

Giebels is pas 27 jaar, toch fotografeert hij al tien jaar lang concerten en festivals over de hele wereld. Onder anderen Queen, Elton John en KISS had hij al voor de lens. Zijn eerste camera kocht hij op zijn veertiende. "Het was eigenlijk toevallig, een soort intuïtie. Ik kreeg het gevoel om een camera te kopen en toen ik hem had klopte het meteen. Toen wist ik dat ik fotograaf wilde worden."

Orange Days

Naast de opening van zijn expositie, staat Giebels vrijdag ook voor het eerst zelf als muzikant op het podium. Zijn nieuwe muziekproject heet Orange Days, een samenwerking met de Maastrichtse pianiste-zangeres Aga (Agnieszka Bukowska). Voor het nummer My Enemy werkt het duo samen met Britse artiesten Alfie Templeman en Jordan Lebon, de neef van Duran-Duranzanger Simon Le Bon. Beiden heeft Giebels leren kennen toen hij als fotograaf bij concerten was.

Podiumvrees

Bang voor dat eerste optreden is hij niet. "Veel mensen zeggen dat je klein moet beginnen, maar we hebben nu al zoveel gerepeteerd. Ik denk dat het wel goed gaat komen. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat voelen op een groot podium te staan. Ik ga proberen er niet teveel over na te denken en ervan te genieten." Orange Days staat vrijdag om 21.00 uur in het Asta Theater in Beek.
Backstage is donderdagavond te horen van 20:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.