Winnaars Limburgse Popprijs bekend

Winnaars Popprijs 2023 © Bram Becks
TrapLab Radio, Poppodium Nieuwe Nor, Yentl Meijers en Jiri11 zijn de winnaars van de Limburgse Popprijs 2022. De prijzen in vier categorieën zijn dinsdagavond uitgedeeld.
Een externe jury heeft de winnaars gekozen.

Beste Initiatief

Een nieuwe categorie binnen de Limburgse Popprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is Beste Initiatief. Hiermee zet intiatiefnemer Pop in Limburg initiatieven en projecten in de spotlight. De winnaar van deze nieuwe categorie is TrapLab Radio, een online radiostation in Venlo dat alternatieve dance uitzendt.

Beste Muziekorganisatie

Het Heerlense poppodium Nieuwe Nor is de winnaar in de categorie Beste Muziekorganisatie, die zich richt op organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector. "Nieuwe Nor drukt haar stempel op muziek in de regio met haar eigenzinnige programmering, die zowel lokale acts promoot als grote namen naar het zuiden van Nederland brengt", schrijft de jury.

Young Professional

Ook Yentl Meijers kreeg een Popprijs, in de categorie Young Professional. Die is bedoeld voor aanstormend talent achter de schermen. De Maastrichtse Yentl is tourmanager en heeft als vrijwilliger bij Poppodium Volt gewerkt. Afgelopen jaar richtte ze ook haar eigen bedrijf op.

De Belofte

In de categorie De Belofte sleept Venlonaar Jiri11 de Limburgse Popprijs in de wacht. Pop in Limburg investeert met deze categorie in de groei van een artiest of act binnen de popwereld. "Gedreven en gepassioneerd weet hij keer op keer op te staan en te verrassen", aldus de commissie.

Openingsact Pinkpop 2024

Traditiegetrouw mocht de winnaar van Nu of Nooit, de provinciale popwedstrijd, Pinkpop openen. Maar sinds de beëindiging van deze wedstrijd in 2019, is deze eer voor de winnaar van De Belofte. Daarom is Jiri11 de openingsact van Pinkpop 2024.