Kunstwerk levensgrote draak voor Drakenrijk

De levensgrote draak. © L1
Kunstenaar Joop van den Heuvel uit Venlo legt de laatste hand aan een levensgrote draak die als blikvanger voor het eind april te openen Drakenrijk in Beesel moet dienen.
De draak bestaat uit grote blokken purschuim, dat precies op maat en vorm wordt gezaagd. De details van de draak moeten overdreven worden gemaakt omdat in het eindproces veel details, door de verschillende lagen polyester, verloren zullen gaan.

Vijftien meter hoog

De nieuwe attractie bij Drakenrijk in Beesel wordt vijftien meter hoog en komt op de heuvel in een nieuw speelgebied. Bovenop het dak van het kasteel komt de levensgrote draak. Een blikvanger is straks te zien vanuit de A73 en de provinciale weg naar Roermond.
Waar de afgelopen jaren vooral is gewerkt aan de infrastructuur wordt het speelkasteel van Drakenrijk de eerste grote eyecatcher van het park, dat hoopt op 30 april haar deuren te openen.

Vogel Rok in de Efteling

De werken van Van den Heuvel zijn in verschillende pretparken en recreatiegebieden te zien. Veel daarvan liggen in Duitsland. In Nederland staat misschien wel het bekendste voorbeeld van de kunstenaar: de Vogelrok in de Efteling. "Dat is inmiddels ruim 20 jaar geleden", vertelt de kunstenaar. "Grote pretparken doe ik eigenlijk niet meer. De middelgrote en de kleinere parken vind ik veel persoonlijker, en veel gezelliger".
Joop hoopt de draak binnen enkele weken klaar te hebben.