Blackbird komt met tweede album

Merel Koman, beter bekend als Blackbird. © ANP
De Kesselse zangeres en songwriter Merel Koman, beter bekend als Blackbird, wil dit jaar nog haar tweede album uitbrengen.
Dat vertelt ze in het L1-programma Backstage. "Mijn manager vermoordt me, maar als het aan mij ligt, druk ik het gaspedaal in."

Tour

Het debuutalbum 'Blackbird' kwam uit in maart 2020, precies aan het begin van de coronapandemie. De jaren daarna heeft ze gebruikt om muziek te schrijven, maar ze is blij dat ze nu weer op een podium kan staan. "Het is fijn om na al die tijd op sociale media aan mensen vertellen wat je allemaal gedaan hebt, die mensen eindelijk een keer te zien, die energie te voelen. Dan komen de liedjes pas tot leven, daar heb je een publiek voor nodig."
De Kesselse zangeres en songwriter trekt op dit moment met haar Green Lights tour met haar band door het land. Vrijdag 24 maart staat ze in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

Backstage

"Op het podium ben ik relaxt. Ik heb ook altijd pijn in mijn wangen van het glimlachen tijdens het optreden." Toch is een beetje podiumvrees Koman niet vreemd. "Precies die laatste tien minuten sta je aan de zijkant van het podium, je hoort het publiek al maar je ziet ze nog niet. Vreselijk."

Limburg

De Kesselse woont inmiddels al elf jaar in Amsterdam. Ze vertrok vanuit Limburg om dichter bij het vuur te zitten, al houdt ze de muziekscene van Limburg wel nog in de gaten. "Hoe langer ik weg ben, hoe hechter de band met Limburg misschien wel is. Ik ben een Limburgse Amsterdammer of een Amsterdamse Limburger. Ik heb het idee dat er nu door bijvoorbeeld Pop in Limburg ook veel meer aandacht wordt besteed aan de popscene. De dingen die nu georganiseerd worden, daar had ik heel veel aan gehad toen ik een tiener was."
Backstage is donderdagavond te horen van 20:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.