Spaanse televisie ontdekt Sef Thissen

Sef Thissen © ANP
De Venlose bariton Sef Thissen slaat zijn vleugels uit naar Spanje. Hij staat dinsdag 21 maart op de planken in Theater Monumental in Madrid.
Daar voert Thissen samen met de Banda Sinfonica Municipal de Madrid het indrukwekkende Wotans Abschied und Feuerzauber van Richard Wagner uit. De Spaanse publieke omroep is erbij.

Bijzonder

Voor Thissen is het de eerste keer dat hij in Madrid optreedt, vertelde hij in het radioprogramma L1 Cultuurcafe: "Heel bijzonder als je als Limburgse jongen daarnaartoe mag en er staat ook nog een Limburger [Jan Cober] op de bok. Jan had me een paar jaar terug al gevraagd, maar toen kwam corona en dan moet je maar afwachten of het er ooit nog van komt. Maar vorig jaar belde hij weer en dinsdag gaat het dan gebeuren."

Beroepsharmonie

Het optreden van Thissen vindt plaats in Theater Monumental in de Spaanse hoofdstad. Banda Sinfonica Municipal de Madrid is een beroepsharmonie-orkest dat sinds een aantal jaren onder leiding staat van de Limburgse chefdirigent Jan Cober. In Limburg stonden Thissen en Cober al vaker samen op de bühne om Wotans Abschied und Feuerzauber van Wagner uit te voeren. Beiden vonden dit zo succesvol dat het Cober een idee leek om hun samenwerking in Madrid voort te zetten.

Wagner

Sef Thissen zegt dat de uitvoering van het meesterwerk van Wagner zijn muzikale leven in positieve zin veranderd heeft. "Het is exact mijn stemvak en dat is wat Jan Cober direct heeft gehoord. Nu hij mij heeft gevraagd om het werk wederom samen uit te voeren, maar ditmaal voor een groot Spaans publiek, maakt mij dit zeer dankbaar."
De Spaanse TV zendt de uitvoering van Wotans Abschied und Feuerzauber in Theater Monumental op een later tijdstip uit.