Laatste Southern Bluesnight voor organisator John Hendrix

Het indoorfestival is een podium voor onder meer grote Bluesartiesten uit de Verenigde Staten. © iStock
Bluesfestival Southern Bluesnight in Heerlen viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. Voor John Hendrix, man van het eerste uur, is het tijd om na 25 jaar het stokje te over te geven aan een nieuwe organisator.
Zaterdag 18 maart organiseert Hendrix voor de vijfentwintigste keer het Southern Bluesnight in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Voor hem wordt het ook de laatste keer, hij neemt afscheid van de organisatie.

Goed geweest

Sinds 1997 stopt de muziekliefhebber uit Jabeek al zijn ziel en zaligheid in het organiseren en programmeren. Maar na een kwart eeuw vindt de 75-jarige Hendrix het goed geweest. "Ik heb besloten om een punt erachter te zetten en is het tijd voor anderen", vertelt John Hendrix.
Het indoorfestival is een podium voor onder meer grote Bluesartiesten uit de Verenigde Staten. "Maar wij programmeren ook onze nationale toppers en zelfs lokale toppers", zegt Hendrix. "Ik hoop dat het festival in hetzelfde concept en zelfde spirit door kan blijven gaan. En ik blijf natuurlijk altijd betrokken."