Docu over John Tana's 'bliksemcarrière'

John Tana in de Kaasbar in Maastricht © John Tana
De Maastrichtse chansonnier John Tana krijgt de hoofdrol in de documentaire 'Une aventure musicale fantastique'. De documentaire belicht Tana's carrière, de totstandkoming van zijn liedjes en de Limburgse muziekcultuur.
Het Limburgse bedrijf Mosasaurus Film Productions produceert de lange documentaire over de artiest.

Kijkje achter de schermen

De documentaire geeft een kijkje in John Tana's carrière, achter de schermen in muziekstudio's bij de totstandkoming van teksten en liedjes, backstage bij evenementen als Pinkpop, optredens in Paradiso en de Melkweg en samenwerkingen met andere Limburgse artiesten.

Alterego

John Tana is het muzikale alter ego van Seth Verhaegen, dat hij begin 2022 samen met zijn producer en manager Benjamin Peeters tot leven bracht. Tana groeide in korte tijd uit tot een publieksfavoriet met zijn hit Boursin, waarna vele hits volgden.

Dialect

Een belangrijk thema in de film is het feit dat bij een nieuwe generatie het Limburgse dialect zo goed aanslaat. "Hoe kan het dat een nieuwe vertolker van het Limburgse lied zo liefdevol en massaal wordt omarmd door het publiek, jong en oud?", vraagt regisseur Robin Peeters zich af. Peeters maakte al eerder documentaires over de geschiedenis en cultuur van Limburg. Ook nu wordt gekeken hoe het succes van Tana zich verhoudt tot het Limburgse lied en de Limburgse identiteit.
De exacte datum is nog niet bekend, maar de film zal in 2024 in première gaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!